rychle menu  

 

   

   
 Datum : 24.8.2016
 Název

s CK Alpina do Pyrenejí

návštěva městečka Ainsa

 Lokalita Pyreneje
 Okres Sobrarbe
 Mapa oblasti

Najdete nás na mapy.cz

ANO foto na facebooku - 800x600
Statistika

 Délka trasy

 
 Maximální výška  
 Minimální výška  
 Převýšení  
 Dnes vystoupáno  
 Stav "Okolo Česka III." 941km
 Celkem vystoupáno 30,868km
 

 

 Počet účastníků: 1+moc, hlavní letní dovolenou jsem strávil v dalekých krajinách - s CK Alpina do samotných Pyrenejí mezi Španělskem a Francií.  V rámci odpočinku jsme navštívili městočko Ainsa i s hradem, prošli se kamenným městem a také kostel Iglesia de Santa Maria, kde při výstupu na věž do bylo hodně nízké. Kostel byl postaven v 11. století a navštívili jsme i zdejší kryptu

 

Nejstarší částí je Torre del Homenaje, který byl postaven na arabských pozůstatcích v jedenáctém století a obklopen obezděným ohradou, kde se obyvatelé města ocitli v případě nebezpečí. Prvotní zastřešení prošly různými změnami po staletí. Současný aspekt pevnosti reaguje na politiku opevnění Felipe II. (XVII. Století) a řídí se stejnými kritérii jako Ciudadela de Jaca. Pro jeho výstavbu bylo na západním konci města zbořeno 70 domů. Uvnitř zdí jsou zesíleny arkády zdobené ½ bodovými oblouky, zjevná románská chuť, přestože pochází ze sedmnáctého století a jejichž funkcí je podporovat Paseo nebo Camino de Ronda.
Jediné dveře vedou na hlavní náměstí, které před mnoha lety předcházelo příkop, nyní oslepený, který byl uložen pomocí odpovídajícího padacího mostu.
Dnes v Torre del Homenaje se nachází ekologické muzeum nebo Albergue de la fauna (spravované FCQ); v severovýchodní věži Krajský úřad cestovního ruchu av jihovýchodní věži Interpretační centrum Geoparku Sobrarbe.

Ve dvoře zámku se uskuteční v druhé polovině července "Hrad Ainsa hudebního festivalu" a v září výstavní veletrh Sobrarbe.

 

 

   

   

   

   

dopolední relax v campu u bazénu, no není to příjemné?  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  výstup na kostelní věž

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

NAVRCHOLU.cz