rychle menu  

 

   

   
 Datum : 23.2.2013
 Název zimní sněhová Šumperská 25
 Lokalita Šumpersko
 Okres Šumperk
 Mapa oblasti

Najdete nás na mapy.cz

ANO foto na facebooku - 800x600
Statistika

 Délka trasy

27 km

 Maximální výška 537 m n.m.
 Minimální výška 313 m n.m.
 Převýšení 203 m
 Dnes vystoupáno 321 m
 Stav "Okolo Česka" 922 km
 Celkem vystoupáno 33,765 km
 

 

 Počet účastníků:  3, . již letošní pátý výlet se konal v okrese Šumperk, kde tamní KČT pořádá každý rok pochod Šumperská zimní 50 - my si dali tu kratší -25km i když to nakonec bylo 27km, neboť jsme první část trasy šli raději přes kopec pod rozhlednu Háj, zatímco ostatní šli po státní cestě. Alespoň jsme viděli krásnou křížovou cestu u poutního kostelíčka Božího těla, prošli jsme se okolo Baby (jde o místní kopec, nikoliv o tvor ženský), kde nás zastihla velká fujavica a protivítr a i když se nám značka občas ztratila, brzy jsme jí zase objevili. Škoda počasí - výhledy do krajin by byly krásné. Pak už Radomilova od kaple to byl skok do Hrabenova - přes pole nás opět trochu potrápil sníh. A tam už jsme byli opět na vytyčené trase. Pokud se dočtete, že na místní autobusové zastávce v sobotu byly tři sněhuláci, pak tomu moc nevěřte, občas na nás bylo vidět i naše oblečení. Pak z Hrabenova do Rudy přes most řeky Moravy a u kostela konečně vytoužený odpočinek v restauraci U Lapačů. Sníh nabíral na intenzitě, ale to jsem již byli uvnitř a chutnali kvasnicové pivíčko z pivovaru Černá Hora. Pak obcí Ruda nad Moravou k místnímu zámečku a po cyklostezce č. 51 podél tratě do Bohutína, Bludova a do Šumperku do cíle. A na cestě v Bartoňově je kromě místního rozcestníku také rozcestník mezinárodní, takže např, do Moskvy jsme to měli 2110km, do Prahy 247km, do Warszawy 540km, do Vídně 320km nebo do Berlína 631km. Že nevěříte? Tak si to příjďte překontrolovat. V cíli malé občerstvení a pak už hurá přes kopec klouzat se po cestách, neboť na druhé straně kopce řádila ještě větší kalamita. A pokud chcete větší fotky, je připravena i FB verze - stačí si jen kliknout na odkaz facebook.  A já se zde vrátím brzy, neboť až bude ta zelená tráva a teplíčko, zorganizuji zde výlet na zříceninu hradu Brníčko - termín si již ale pohlídejte sami.

Statistika od pořadatelů:  celkem 170 účastníků, 50km - 15 turistů, 35km 18 turistů, 25km 44 turistů, 15km 35 turistů a 8km 58 turistů. Děkuji p. Vojtěchu Krejčímu za dodání statistik a na stránkách KČT Šumperk určitě najdete i další fotografie z pochodu i od jiných autorů

 

  účastníci zájezdu před DDM čili na startu

šumperský DDM - vypadá hezky a mají i hezkou výzdobu

na trase byla i "stanice první pomoci"  

  radnice a morový sloup

   

stoupáme k rozhledně Háje  

  sedlo Červený kříž - odsud je to k rozhledně jen 500m

   

my ale jdeme dále  

v lese malý poutní kostelíček včetně křížové cesty malý vzorek

  pohled na poutní kostel Božího těla

   

kaplička v Radomilově a přes pole, ve vánici a proti větru - konečně v Hrabenově

na zastávce jsme setřepali přebytečný sníh řeka Morava

  kostel sv. Vavřince v Rudě nad Moravou

   

vedle kostela útulný hostinec U Lapačů - malá pauza neuškodí nikdy a dobrá zpráva - mají zde i své razítko  

pak obcí Ruda vstříc dalším zážitkům - sněžení houstlo  

i pláštěnky přišly vhod na střechách sněhu kupy - jen spadnout

   

obecní úřad památník na počest 85. narozeninám T.G.M.

  u zámečku pak odbočka na cyklostezku, která nás pak dovedla až do cíle - číslo stezky 51

   

   

   

   

rozcestníky v Bartoňově - mezinárodní a taky ten místní

pak už přes Bohutín směr Bludov na kopci velitelka nasazovala nesmeky (tentokráte si je i přivázala, aby nedošlo ke ztrátě jako při výletu na Lysou horu)

pac pac pacičky z Bludova jsem si odnesl pohled na kostel sv. Jiřího a pod kostelem je i vonící hospůdka, kde je možnost se občerstvit

pak okolo kapličky sv. Anny - název jsem sice nikde nenašel, odvozuji tak podle vnitřního vybavení svatá Anno, oroduj za nás - a pak už přes kopec do Šumperka, kde na nás v cíli čekalo malé občerstvení.

NAVRCHOLU.cz