rychle menu  

 

   

   
 Datum : 8.9.2018
 Název Bretaň a Normandie

přístav Honfleur

 Lokalita  
 Mapa zájezdu

Najdete nás na mapy.cz

 Mapa oblasti

Najdete nás na mapy.cz

ANO foto na facebooku - 800x600

 

 

 Honfleur (bublina 17), nás vrací do časů, kdy odtud za svým štěstím vyplouvali rybáři, piráti i objevitelé  Ve změti uliček kolem pitoreskního starého přístavu stojí nedotčené domky z časů slávy (17. a 18. století). Ve stoleí 19. sem začali proudit umělci (Boudin, Huet, Seurat, básník Charles Baudelaire...), pro něž byla neodolatelná hra světel na domcích pokrytých břidlicí. Z honfleuru vyplul Samuel Chaplain, aby založil Quebec, stejně jako Cavaller de la Saile, aby se dostal do ústí Mississippi a pojmenoval nové území Louisiana podle Ludvíka XIV. Vedle starobylých domků a přístavu s někdejším sídlem královského místodržitele, stojí za zhlédnutí také netradičně dřevěný kostelík Eglise Ste-Catherine z přelomu 15 a 16.století a sousední zvonice Chocher Ste-Catherine.

most Pont de Normandie - je nepřehlédnutelnou dominantou rovinaté krajiny, při ústí řeky Seiny. Spojuje město Honfleur s protějším přístavem Le Havre. Most zavěšený na mohutných lanech, která mají hmotnost více než 19000 tun. Tento typ konstrukce byl zvolen kvůli silným větrům vanoucím v této oblasti. Celková délka mostu činí 2143 metrů a je rozdělen na čtyři pruhy vozovky a dva pruhy pro pěší. Stavba mostu začala v roce 1988 a skončila slavnostním otevřením o 7 let později - 20.ledna 1995. V době zprovoznění mostu se jednalo o nejdelší most svého druhu na světě (byl překonán v roce 1999 stavbou Tatara v Japonsku)

 

 Pointe du Hoc 2 muzeum  Overlord přístav Arromanches-les-Bains mšstečko Bayux palírna Cídru a kalvádosu přístav Honfleur2