rychle menu  

 

   

   
 Datum : 2.9.2018
 Název Bretaň a Normandie

mys Cap Fréhel a Smaragdovým pobřežím k pevnosti Fort de la Latte

 Lokalita  
 Okres

Najdete nás na mapy.cz

 Mapa oblasti

Najdete nás na mapy.cz

ANO foto na facebooku - 800x600
Statistika

 

 

 mys Cap Fréhel (bublina 3), je součástí Smaragdového pobřeží a patří k nejkrásnějším mysům v Bretani. Tvoří ho až 70m vysoké útesy z červenavého, šedého a černého pískovce. Vysoké vlny se tu tříští o skalnatý pobřežní výběžek, což dává místu nezaměnitelnou atmosféru. Najdeme zde i malé romantické zátoky, na kterých jsou písčité pláže. Stojí tu také maják z poloviny 20. století, od něhož vede pobřežní stezka až k pevnosti Fort de le Latte. Smaragdové pobřežíé kolem mysu Cap Frehel spolu s přilehlými neobydlenými ostrovy tvoří přírodní rezrvaci nazvanou "Landes de Cap Fréhel".

Fort de le Latte pochází ze 13.století, za vlády Ludvíka XIV. byl přestavena na pevnost podle plánů Vaubana. Používali zde kanonové baterie, aby bránili St-Malo, byla zde i věznice. Natáčeli se zde filmy např Vikingové (1958 s Richardem Fleischerem) s Kirkem Douglasem a Tonyn Curtisem.

 kostel Mont  Saint-Michel přístav Saint Malo mys Frehel, pevost Font-la-Latte kalvárie Guimilliau přístav Ploumanac Pobřeží růžové žuly Pointe-de-Pemhir městečko Locronan mys Pointe du Raz menhiry Carnac2